Säännöt

SÄÄNNÖT
Nämä säännöt koskevat  Kyrönjoki-maraton tapahtumaa.
Kaikki tapahtumaan osallistuvat sitoutuvat ilmoittautuessaan noudattamaan näitä sääntöjä. Juoksun vastuullisena järjestäjänä toimii Ylistaron Alapään Nuorisoseura r.y. Kyrönjoki-maratonilla noudatetaan Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (IAAF) kilpailusääntöjä.

Tuomaristo
Juoksun tuomariston muodostavat ylituomari tapahtuman johtoryhmän kanssa.

Johtoryhmä
Ylistaron Alapään nuorisoseuran hallitus ja mahdollinen urheilutoimikunta yhdessä.

Ikäraja
Kyrönjoki-maratonille ei ole ikärajaa.

Sarjat
Maratonin sarjat ovat:
Maraton Miehet Yleinen (MM). Maraton Miehet 40v (MM40). Maraton Miehet 50v (MM50). Maraton Miehet 60v (MM60). Maraton Miehet 70v (MM70)
Maraton Naiset Yleinen (MN), Maraton Naiset 40v (MN40), Maraton Naiset 50v (MN50), Maraton Naiset 60v (MN60)

Maraton Hölkkä (MHOL) Täyden matkan yhteinen hölkkäsarja, lähtö kello 10.00 kahdeksan (8) tunnin kilpailu/juoksuaika. Sarja ei ole kilpailusarja, eli sarja on tarkoitettu todellisille nauttijoille, joille matka ja maaliin pääsy on tärkein. Hölkkäsarjassa otetaan aika ja osallistumismitalin saa kaikki, sekä mahdollisia arvontapalkintoja, sarjan parhaita ei palkita.

Puolimaratonin sarjat ovat:
Puolimaraton Miehet Yleinen (PM), Puolimaraton Miehet 19v (PM19)(-nuorten sarja), Puolimaraton Miehet 40v (PM40), Puolimaraton Miehet 50v (PM50), Puolimaraton Miehet 60v (PM60)
Puolimaraton Naiset Yleinen (PN), Puolimaraton Naiset 19v (PN19)(-nuorten sarja), Puolimaraton Naiset 40v (PN40), Puolimaraton Naiset 50v (PN50)
Puolimaraton yhteinen hölkkä (PHOL)

10,5km hölkkä/kävely
Yhteinen 10,5 hölkkä, kaikille ajanotto ja huolto (HOL10,5)

Ilmoittautuessaan juoksijat valitsevat sarjansa. Sarja määräytyy juoksuvuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan (IAAF:n sääntö 141 kohta 1). Osallistuja voi niin halutessaan osallistua oman sarjansa sijasta yleiseen sarjaan, mutta ei muihin sarjoihin. Kaikkien kilpasarjojen osallistujat osallistuvat koko kilpailun nopeimman. toiseksi- ja kolmanneksi nopeimman ajan kisaan.

Ilmoittautuminen
Kyrönjoki-maratonille ilmoittaudutaan kotisivulla olevan kutsun ohjeiden mukaisesti ja suorittamalla ohjeiden mukaisesti osanottomaksu järjestäjille. Järjestäjät vahvistavat kutakin tapahtumaa varten vuosittain osanottomaksun ilmoittautumisaikoineen. Ilmoittautuminen on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Osanoton peruminen
Osanottoa juoksuun ei voi peruuttaa, eikä ilmoittautumismaksuja palauteta. Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää osallistumisoikeuden  seuraavan vuoden tapahtumaan, edellyttäen että kisa järjestetään. Sairastapaukset katsotaan aina tapauskohtaisesti ennen kilpailua. Osanotto voidaan siirtää vain yhden kerran ja vain itselle. Siirron edellytyksenä on, ettei sen vuotisen tapahtuman ja juoksunumeroa ole noudettu.

Juoksunumero
Osallistujat ovat velvollisia pitämään juoksunumeroa paidan etupuolelle kiinnitettynä siten, että se on helposti luettavissa. Juoksunumerossa olevia mainoksia ei saa peittää, poistaa eikä taittaa. Juoksunumero on henkilökohtainen, eikä sitä saa siirtää toiselle henkilölle. Juoksunumeroa ei tarvi aiemmista vuosista poiketen enää palauttaa. vaan voi pitää sen muistona.

Kilpailuaika
Kyrönjoki-maratonilla on kuuden (6) tunnin kilpailuaika täyden matkan maratonin kilpasarjoissa, puolimaratonin kaikissa sarjoissa, sekä 10,5 km hölkässä. Täyden matkan HÖLKKÄsarjassa on kahdeksan (8) tunnin kilpailuaika. Kun kilpailu alkaa kello 10, tai kello 12, on juoksijan ehdittävä maaliin kello 18.15, että kilpailu hyväksytään

Ajanotto
Osallistujille otetaan aika järjestäjän määrittämällä ajanottojärjestelmällä. Osallistujien on noudatettava järjestäjän antamia ohjeita maaliintulossa. Ohjeita noudattamatta jättäneille ei taata aikaa.
Bruttoaika (lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen) on IAAF:n hyväksymä kilpailun virallinen aika. Nettoaikaa emme ota. (lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).

Keskeyttäminen
Mikäli osanottaja keskeyttää juoksunsa ja haluaa järjestäjän tarjoaman kuljetuksen takaisin tapahtuma-alueelle, tulee hänen ilmoittaa siitä lähimmällä huoltopisteelle, ajanottotoimistoon tai reitillä kiertävälle ensiapuautolle. Kilpailu päättyy 6 tunnin ja 15 minuutin kuluttua lähtölaukauksesta. Osanottaja katsotaan keskeyttäneeksi, jos hän ei ole saapunut maaliin kilpailun maksimiajan edellyttämässä määräajassa.

Hylkääminen
Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus, jos osanottajan havaitaan oikaisevan tai hän muutoin häiritsee kanssakilpailijoitten suoritusta. Myös näiden sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa hylkäämiseen. Osanottajan on myös heti keskeytettävä juoksunsa, jos virallisesti nimetyn lääkintäorganisaation jäsen, joka on tunnistettavissa lääkintähenkilöstöön kuuluvaksi, niin määrää (IAAF:n sääntö 240 kohta 7 C).

Palkinnot
Tapahtuman nimikkomitalin saa jokainen määräajassa maaliin tullut. Lisäksi voidaan palkita juoksun voittajat ja sarjojen parhaat. Palkitsemiset päätetään jokaista juoksutapahtumaa varten erikseen.

Tulokset
Jokainen määräajassa maaliin juossut saa virallisen tuloksen, joka lasketaan lähtölaukauksesta maalilinjan ylittämiseen. Tulokset julkaistaan järjestäjän nettisivuilla bruttoaikoina.

Vakuutus
Järjestäjä ei vakuuta juoksioita, suosittelemme jokaiselle omaa henkilökohtaista vakuutusta.

Kuvien ja videoiden käyttö
Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Kyrönjoki-maraton -tapahtumien aikana otettuihin kuviin ja videoihin. Järjestäjällä on oikeus myös striimata kilpailu youtube-kanavalle.

Osoitetiedot
Osallistujien osoitetietoja ei käytetä markkinointiin eikä luovuteta kolmansille osapuolille

Valitukset
Valitukset tulee tehdä tunnin kuluessa kilpailun päättymisestä kirjallisesti kisainfoon.

Ylivoimainen este (force majeure)
Ylivoimaisen ennalta arvaamattoman esteen tullessa tapahtuman järjestäjä voi päättää muuttaa tai lyhentää juoksureittiä tai perua tapahtuman lyhyessä ajassa. Tässä tapauksessa ilmoittautumismaksuja tai muita tapahtumaan liittyviä maksuja ei palauteta osallistujille.

Muut ohjeet
Näiden sääntöjen lisäksi järjestäjät voivat antaa lisäohjeita tai määräyksiä, joita osallistujat ovat velvollisia noudattamaan yhtälailla näiden sääntöjen kanssa.