Etusivu

 

37. Kyrönjoki-maraton 27.4.2024

Vuonna 2024 juostaan taas Kyrönjoki-maraton. Ilmoittautuminen on avattu

 

>ILMOITTAUTUMINEN LÖYTYY TÄÄLTÄ<<

Ilmoittautuminen toimii samaan tapaan kuin aiempina vuosina.

  1. Ilmoittaudu yllä olevan linkin kautta, täytä lomake ja lähetä.
  2. Lomakkeen jälkeen, avaa pankkisiirto >>TÄÄLTÄ<< ja maksa osallistumismaksusi välittömästi.  Ilmoittautumisesi ei ole voimassa, ennen kuin olet maksanut osallistumismaksusi.
  3. Lomakkeen alareunassa on linkki listaan, missä on kaikki jotka ovat antaneet luvan julkaista nimensä, lähtölistat on eri asia, niissä näkyy sitten kilpailunumerotkin ja julkaistaa vähän ennen kisaa.

Myös palautelomake löytyy saman linkin takaa

 


Maraton striimataan taas entiseen tapaan, linkki tehdään myöhemmin.


Pirula jatkaa sponsorinamme tänäkin vuonna, www.pirula.fi Pirula sijaitsee aivan reitin varrella, Alapääntien alkupäässä, Alapääntie 104, juoksette siitä ohi joka kierroksella. 

Lainaus Pirulan kotisivulta alla

PIRULAN HISTORIA

Seinäjoen Ylistaron kylällä on valmistettu alkoholia jo 1800-luvulta lähtien.

Kylälle perustettiin oluttehdas vuonna 1879. Tehdas rakennettiin Tuokkolan tilalle joka sijaitsi Kyrönjoen eteläpuolella. Paikallinen raittiusväki otti tehtaan oitis silmätikukseen ja nimesi paikan Pirulaksi.

Koska tehdas sijaitsi toisella puolella jokea kuin Ylistaron kirkko, siitä sanottiin: ”hyvä että se on siellä toisella puolella, kun ei se olisi kirkon puolelle sopinutkaan.”

Tehdas menestyi hyvin ja tuotantomäärät olivat kymmeniätuhansia litroja. Tästä raittiusväki ei ollut innoissaan ja kävikin niin että vuonna 1889 tehdas paloi maan tasalle tuntemattomaksi jääneestä syystä.

Tarina ei siihen kuitenkaan vielä päättynyt. vuonna 2017 perustettu Pirula jatkaa nyt tarinaa omalla tavallaan, perinteitä kunnioittaen.